Friday, November 28, 2008

Bombay goes Baghdad

Om tisdag titulerades "Delhi goes Mexico City", kan vi kanske kalla resten av veckan "Bombay goes Baghdad"...

En helt galen galen händelseutveckling som inte ännu har nått sitt slut. Enligt uppgift pågår fortfarande skottlossning pa Taj hotellet, nästan två dygn efter att dramat startades.

Från regeringens sida var man mycket snabb med att gå ut i media och konstatera att terroristerna hade externa länkar. Dvs. inte kom ifrån Indien (för hur skulle indier vara kapabla till sådana här våldsdåd??). Underförstått att de är pakistanier hela bunten...

Det är såklart många som uttryckt oro för oss, även fast vi sitter säkra här uppe i Delhi (Sumit tog sit omedelbart till ännu säkrare ställe och håller för närvarande till i Stockholm) och det uppskattar vi jättemycket. Men än får Delhi anses hyfsat säker och vi får helt enkelt följa utvecklingen och ambassadens rekommendationer om var man bör respektive inte bör vistas den närmaste tiden. Ingen fara pa taket alltså!

Mitt i allt det fruktansvärda bjuder Indien ändå på ett skratt (Indien har en unik förmåga att just blanda tårar och fnitter). Jag kunde inte låta bli att tycka att den här bilden (publicerad av DN) ändå var rätt rolig... För var annars i världen bär man ut folk från olycksplatser på det här sättet?

No comments: