Tuesday, November 4, 2008

Girls i Delhi


Bland det allra roligaste med att vara expat är att få besök hemifrån. Först ut i år (vi utgår såklart ifrån att alla våra vänner är mitt uppe i att planera sina kommande besök nu när bästa tiden att resa till Indien är här) är Erika och Therese. Erika var här förra vintern och är nu tillbaka en vecka med kompisen Therese.

Glada och oförskämt pigga anlände tjejerna det ganska lugna(!) Indira Gandhi International tidigt på söndag morgon. Det var den första kyliga natten på året och solen höll precis på att gå upp när vi rullade ut ifrån parkeringen och ut i Indien. Det var en ganska tyst morgon och det folk som var i rörelse var ordentligt påpälsade i dunjackor mm (såååå kallt var det faktiskt inte).

Det blev genast julafton när vi kom hem till Anand Niketan eftersom våra underbara gäster hade med sig lastvis med svenska delikatesser såsom knäckebröd, ost, bregott, våffelsmet, pepparkaksdeg, naturgodis, kardemummaskorpor, bulgur, godis, kexchoklad och saltlakrits och modetidningar och pocketböcker! Hurra!

Efter några timmars välförtjänt sömn (i alla fall för Erika och Therese – när jag försökte krypa ner igen lite obemärkt möttes jag av en ganska pigg Sumit som var laddad för Wii-spelande – underbara Cissi har konkat med sig en Wii åt oss från Hong Kong som vi fick i lördags...) blev det lite te och knäckisar innan vi gav oss iväg till Oberoi för brunch. Det kan vara bra att börja långsamt när man först anländer Indien. Brunch följdes av en runda kring Humayun’s Tomb som verkligen är värt ett besök om man har vägarna förbi Delhi. Sen lite slöshopping och juice-break i GK följt av hemkörd buffé från Punjabi by Nature.


På måndag gjorde Erika och Therese den obligatoriska Old Delhi rundan. Något avkortad eftersom Red Fort hade stängt och Bikram såklart inte tyckte det var någon bra ide att besöka stora mosken Jama Masjid (Bikram är inte superpositivt inställd till muslimer) och rickshaw-föraren inte tyckte att tjejerna skulle ta sig upp till taket på chilifabriken. Men det lika obligatoriska efterföljande stoppet på Imperial hade blivit av (Bikram är superpositivt inställd till 5-stjärniga hotell). Efter ett par timmar på spa avslutades dagen med middag och bollywood dans hos Cissi och Niclas.


Imorse åkte Erika och Therese iväg söderut mot tiger safari i Ranthambore och kamelsafari i Pushkar där vi möter upp dem på fredag.

No comments: