Friday, October 10, 2008

Bortskämda expats


Ibland är det tufft att vara expat i Indien. Som när maiden är missing-in-action och man inser att man inte ens vet vilken dag som soporna hämtas eller vart de ska ställas ut eller hur tvättmaskinen funkar eller hur man egentligen disinficerar all frukt? Eller när det tar två timmar att komma hem från jobbet för att det ar regnigt och trafiken står still. Eller när man bara längtar hem till sina kompisar och sin familj.

Ibland är det mindre tufft, som när det är röd dag och man äter sen frukost på Shangri-la och sen hänger vid poolen hela dagen tills det blir mörkt...

Det är skönt i Delhi nu. Monsunen drar neråt landet och det ar soligt och klart (för att vara Delhi) nästan varje dag. Och lagom varmt 30-35 grader. Därmed står poolhäng ganska högt pa agendan för tillfället och det är svårt att hitta motivationen till andra aktiviteter, som att åka från marknad till marknad och leta upp E27 glödlampor (verkar typ inte gå att få tag på i Greater Delhi trots att det finns gott om lampor som kräver sådana glödlampor).

Efter flera timmars ansträngande häng tog vi vägen förbi Basant Lok för att handla lite eftersom vi är sans assistance för tillfället. Vi köpte på oss all halvfabrikat vi kunde hitta för en ordentlig peng och maxade sedan ut hushållsbudgeten när jag upptäckte (till min stora förtjusning) att Ben & Jerry’s har kommit till Indien! Äntligen. Kostade 650 Rs (cä 100 kronor) styck och värt varenda lilla rupee... Sällan har Mina sett så glad ut efter en shoppingutflykt till Basant Lok. Hurra för Chunky Monkey!

Sumit fick en jättestor smoothie till frukost... Mmmm






Sumit han är bra pa mycket, men jag vet inte om konstsim är hans starkaste gren:




No comments: