Monday, October 6, 2008

Mupparna på road trip



Det blev en road trip till slut ändå. Trots flera veckors tjat från min sida för att få tågbiljetterna bekräftade. Trots att Bikram stod redo vid bilen tidigt på fredag morgon. Bäst att ställa två klockor tänkte vi. Och vi var världens mest disciplinerade när det pep till i mobilerna. Hoppade upp (och hann faktiskt tänka att det kändes väldigt ljust för att vara bara 05:15 pa morgonen), packade ner matsäcken och kom ut med våra grejer till bilen som skulle ta oss till tågstationen. Men vad hjälpte allt det där när vi båda ställt väckarklockorna en timme fel? Klockan var 7 när vi var redo att åka och tåget hade gått 06:55. Det var bara att finna sig till rätta i baksätet för en lång bilresa upp till Uttaranchal.

Har upptäcker mupparna sitt misstag:



Sumit passar på att jobba lite vid en rastplats på vägen och det dröjde inte länge innan han hade en hel publik som stod och tittade pa datorskärmen över axeln på honom...


En överlastad lastbil hade vällt på vägen:


Till slut tog resan ändå inte så mycket längre än det hade gjort med tåg och väl framme på Ananda så glömmer man snabbt hur man kom dit.
Hela helgen befann vi oss bokstavligen uppe bland molnen och vi såg faktiskt inte ner till dalen och Ganges en enda gång uppifrån Ananda. Luften var klar och frisk. Det var lite svalare än i Delhi och mycket grönt. Vi gick mest omkring i våra vita pyjamas, låg vid poolen, drack konstiga jusblandningar, satt på balkongen och tittade ut i det vita fluffiga. Det var otroligt skönt, mycket avslappnande, mycket romantiskt.









Vi har dock svårt att bestämma oss för om helgens höjdpunkt var couples massage på fredag kväll, en fantastisk solnedgång följt av härligt månsken på lördag kväll, eller en simmande sikh i grön, ganska hög, specialbadmössa på söndag (han såg ut ungefär som en guppande trädgårdstomte i varje simtag).




Vi fick till slut vår tågresa, även om även den bjöd på äventyr när det visade sig att sekreteraren R inte alls hade bekräftat biljetterna. Alltsomallt en superskön lyxhelg. Ananda (http://www.anandaspa.com/) kan vi varmt rekommendera!

No comments: